Herfstsoep met kabochapompoen

Een streepje zon in je kom dankzij een mix van kabochapompoen, raapjes en zoete aardappel. Wat wil een mens nog meer op een gure herfstdag?

Boodschappenlijstje

  • 900g kabochapompoen
  • 300g raapjes
  • 250g zoete aardappel
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 (dikke) tenen knoflook, fijngesneden
  • 30g pompoenpitten
  • 1tl kurkuma
  • 1el gerookt paprikapoeder
  • 1,5l kippenbouillon
  • 2el olijfolie
  • een kleine handvol fijngehakte peterselie

S(n)oep!

  1. Schil de pompoen (brute kracht!) met een mes, snijd ze in twee helften en hol ze uit (Bij deze heb je nog zo’n 550g pompoenvlees over — voor diegenen die pompoen uit de diepvries willen elimineren). Snijd vervolgens in partjes.
  2. Was de raapjes en zoete aardappel(en) grondig en snijd in stukken.
  3. Verhit de olie in een kookpot en fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg de pompoen, raapjes en zoete aardappel toe, samen met de kurkuma en het gerookt paprikapoeder. Laat even mee stoven.
  5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een laag vuur.
  6. Rooster de pompoenpitten ondertussen in een pannetje (zonder vetstof) en geniet van het geluid van ploffende pitten. Plofknookmoment! Doe de pitten zodra ze geroosterd zijn in een kommetje.
  7. Mixen met de staafmixer die soep!
  8. Voeg de peterselie toe, mengen et voilà! Werk elke kom soep af met enkele pompoenpitten. Smakelijk!

Geef een reactie