Verse kervelsoep

Kervelsoep is één van die soepen die bijna nooit vers gemaakt wordt. Ah nee, want je hebt van die handige diepvrieskervelblokjes (niks mis mee hoor; wij hebben ze ook). Even lekker, toch? Hmmmm… Probeer het zelf een keer en laat het mij weten!

INGREDIËNTEN

  • 100g ongezouten sojaboter/lactosevrije boter Dilea + 1el koolzaadolie
  • 7-8 sjalotten, in dunne ringen gesneden
  • 1 stengel selderij, in dunne ringen gesneden
  • 1l groentebouillon
  • 4 bussels kervel (ongeveer 250-300g in totaal), grof gehakt
  • 2el LV room (Dilea)
  • vers gemalen zwarte peper
  • vrijblijvend: sesamzaad, chiazaad en sesamzaad met wasabismaak (1tl van elk voor elke kom soep)

AAN DE SLAG!

  1. Smelt de boter + olie in een medium kookpot op een laag vuur.
  2. Doe de sjalotten en selderij in de pot. Deksel erop en 10 minuten laten stoven.
  3. Voeg de bouillon toe, zet het vuur op hoog en breng aan de kook. Vervolgens weer op laag vuur laten pruttelen (een 10-tal minuten).
  4. Doe de grof gehakte kervel in de kookpot en laat hem 4 à 5 minuten mee koken. Haal de kookpot daarna van het vuur.
  5. Staafmixer erin en mixen maar! Roer vervolgens de lactosevrije room erdoor en kruid af met zwarte peper naar smaak.
  6. Vrijblijvend: garneer elke kom met een theelepel van elk type zaadjes. Behalve de wasabisesamzaadjes voegen ze weinig toe aan de smaak van de soep, maar een folieke af en toe mag ook he…

Geef een reactie