Baseema

Oftewel Zuid-Soedanese citroen/kokoscake. Heel vochtig, zoet maar evenwel zuur genoeg.

INGREDIËNTEN

  • 5 eieren
  • 140g bloemsuiker
  • 200ml plantaardige olie
  • 500g LV natuuryoghurt (Dilea)
  • 2 tl vanille-extract
  • 300g patisseriebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 110g geraspte kokos
     

    Voor de citroensiroop:

  • 350g kristalsuiker
  • 1el citroensap
  • 225ml koud water

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180° en vet een cakevorm van 23×33 (of 23×23) in met LV boter/olie.
  2. Klop de eieren en bloemsuiker op tot alles goed schuimt. Voeg vervolgens de olie, yoghurt en het vanille-extract toe.
  3. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de kokos. Schep de droge mix door de eiermengeling met een spatel tot alles gemengd is.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak 30 à 35 minuten (of tot een tandenstoker er proper uit komt).
  5. Maak ondertussen de siroop: doe de suiker, het citroensap en water in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet het vuur op laag en laat 5 minuten inkoken.
  6. Giet de siroop over de baseema als hij warm uit de oven komt en laat hem een half uur intrekken.
  7. Snijd de baseema in vierkante stukken. Smakelijk!

baseema2

Geef een reactie