Wintersoep!

Als rasechte wintermens kom ik momenteel volop aan m’n trekken in ons kille Belgenland (al mocht dat laagje wit buiten gerust wat meer verspreid én dikker zijn voor mijn part). Wie iets minder tuk is op de winterse taferelen buiten blijft toch gewoon binnen, zeker? Met een warme kop wintersoep natuurlijk…

INGREDIËNTEN

  • 180g spinazie, gewassen
  • 650g koolrabi
  • 120g doperwten (vers/diepvries)
  • 1 grote ajuin, fijngesnipperd
  • 2 dikke tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 100g spekblokjes, gebakken
  • versgemalen zwarte peper (naar smaak)
  • 3 el lactosevrije room (Dilea)

WERKWIJZE

  1. Schil de koolrabi en snijd ze in grote blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ajuin en knoflook tot ze beginnen te verkleuren.
  3. Doe de tijm en koolrabi erbij en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur op laag en laat 25 minuten sudderen met het deksel op de kookpot.
  5. Voeg de doperwten en spinazie toe en laat 5 minuten verder sudderen.
  6. Kruid af met zwarte peper en mix tot een gladde soep.
  7. Roer de room door de soep en voeg de spekblokjes toe.

Smullen!

Geef een reactie