Lactosevrije quiche

Wil je het (tamelijk) snel maar smaakvol? Verras je lieveling dan met home-made quiche. Vegetarisch, lactosevrij en boven veel luchtiger dan die zware boel uit de supermarkt. Met meer groentjes dan ei op de koop toe!

INGREDIËNTEN (genoeg voor 8 “mini”-quiches van diameter 11cm — ik gebruikte de minitaartvormen van Le Creuset — maar je kunt uiteraard ook voor één grote quiche kiezen)

Voor het deeg:

  • 300g bloem (witte broodbloem/tarwebloem)
  • 1 tl zout
  • 120ml olijfolie
  • 120ml ijskoud water

Voor de vulling:

  • 170g prei (wit + loof), gehakt
  • 80g boerenkool (enkel de bladeren, zonder taaie steel), gehakt
  • 300g witte asperges, gekookt en in stukken gesneden (Hoogst uitzonderlijk gebruikte ik geen verse asperges maar die uit een pot. Makkelijk he…)
  • 2 grote lente-uien, in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 60g lactosevrije kaas (Ik gebruikte een restje geraspte Emmentaler van Dilea, plus wat gerijpte parmigiano en zelfs een sneetje abdijkaas van Dilea — Wie liever meer kaas/andere kaas, bv. feta van Dilea, toevoegt, be my guest.)
  • 3 el volle LV room (Dilea)
  • 5 grote eieren
  • peper en zout

WERKWIJZE

  1. Meng de bloem, het zout, de olie en het water tot een bol deeg. Rol het deeg uit en bekleed je kleine quichevormen/grote quichevorm. Zorg dat je deeg tot de rand reikt.
  2. Meng alle ingrediënten voor de vulling, proef en vul de vormen.
  3. Bak 45 minuten op 200° in een voorverwarmde oven.

Je kunt deze quiche serveren met een fris slaatje van geraspte wortel, ijsbergsla en tomaat, afgewerkt met een scheut balsamicoazijn.

Een gedachte over “Lactosevrije quiche

Geef een reactie