Pittige tomatensoep

Van deze soep krijgen jullie het sowieso een paar graden warmer! 😉 Wie het liever minder pittig houdt, laat gewoon het pepertje weg.

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 100g gele kerstomaten
  • 200g rode kerstomaten
  • 3 rijpe trostomaten, gehalveerd
  • 2 + 2 el olijfolie
  • 1 flinke el geroosterd paprikapoeder
  • 2 wortelen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250ml passata
  • 1 kleine chilipeper, doormidden gesneden of 1/2 lange rode chilipeper, doormidden gesneden (met zaadjes)
  • 40g verse basilicum (stengels en al), fijngehakt
  • 40g verse krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • 1,5 l kippenbouillon
  • Volle LV room (Dilea) (indien gewenst)

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 190° (hetelucht)/210° (conventioneel).
  2. Doe alle tomaten in een braadslede en besprenkel met peper, zout, geroosterd paprikapoeder en 2 el olijfolie. Bak 45 minuten in de oven.
  3. Snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel in plakjes.
  4. Verhit de 2 resterende eetlepels olijfolie in een kookpot. Bak de ui en knoflook tot ze beginnen te verkleuren. Doe vervolgens de wortel erbij en bak nog 1 minuut.
  5. Voeg de passata, chilipeper en bouillon toe.
  6. Breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens op laag en laat 20 minuten pruttelen.
  7. Zodra de tomaten klaar zijn, gaan ze mee de kookpot in, samen met de basilicum en peterselie. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.
  8. Meng tot een gladde soep met een staafmixer. Werk af met een scheutje room indien gewenst. (Ik deed het eerlijk gezegd voor de foto. 😉 )

Extra romantische toets nodig?

Maak dan een tomatenhartje voor op de soep. 😉 Hiervoor heb je wel van die lange kerstomaatjes nodig. De foto dateert van Valentijn 2014, onze eerste!

 

Geef een reactie