Thaise pompoensoep

Een (héél) lichtjes aangepaste soep van de vrienden bij BBC Good Food met butternut, limoen, kokosmelk en gele currypasta. Afwerken met geroosterde pompoenpitten voor een gesmaakte extra textuurtoets!

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 1,5kg butternutpompoen, geschild, uitgehold en in stukken gesneden
  • 2 tl + 1 el plantaardige olie
  • 1 ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 el geraspte gember
  • 1 citroengrasstengel, gekneusd met een lepel
  • 4 el gele currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml) (6 eetlepels apart houden!)
  • 1 liter groentebouillon
  • sap van 1/2 limoen
  • 6 el pompoenpitten, geroosterd in een pan (zonder vetstof)

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (conventioneel)/180°C (hetelucht). Doe de stukken pompoen in een braadslede met 2 tl olie en bak ze 1 uur tot ze mooi zacht zijn. (In het oorspronkelijke recept staat een half uur, maar de mijne had langer nodig…)
  2. Verhit de rest van de olie in een kookpot en bak de ui, gember en het citroengras 7 minuten op middelhoog vuur.
  3. Doe de currypasta erbij en roerbak alles nog 1 minuut.
  4. Voeg de pompoen, bouillon en het blik kokosmelk (min de 6 el die je apart moet houden voor de afwerking) toe.
  5. Breng alles nét niet aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  6. Haal het citroengras uit de kookpot en meng tot een gladde soep met een staafmixer.
  7. Voeg het limoensap toe.
  8. Werk elke kom soep af met 1 el kokosmelk en 1 el geroosterde pompoenpitten.

Smakelijk!

Geef een reactie