Thaise garnalenkoekjes

Een warm hapje met een frisse toets. Vers/diepgevroren kaffir limoenblad maakt het verschil!

INGREDIËNTEN (8-tal koekjes; voor 4 personen)

  • 500g gepelde scampi (rauw)
  • 6 kleine teentjes knoflook, gepeld
  • 4 kaffir limoenblaadjes (vers indien mogelijk; diepgevroren en even laten ontdooien is ook ok — verkrijgbaar bij de Aziaat.)
  • 2 Thaise pepertjes, zaadjes verwijderd
  • 2 lente-uien, grof gesneden
  • 2 el ongekookte rijst
  • 1 tl keukenzout
  • 2 el maïzena
  • genoeg olie om de koekjes te bakken (zonnebloemolie of maïsolie bij voorkeur)
  • Thai sweet chilli sauce (om erbij te serveren)

WERKWIJZE

  1. Doe de rijstkorrels in een klein pannetje en rooster ze zonder vetstof over een halfhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Doe de gebakken korrels in een vijzel en maal ze tot een poeder.
  2. Doe de knoflook, lente-uien en limoenblaadjes in een hakmolen en hak ze fijn. Voeg de scampi, het rijstpoeder en zout toe. Zorg ervoor dat je eindigt met een gladde pasta. Misschien moet je de scampi af en toe naar beneden duwen.
  3. Strooi 1 el maïzena op een snijplank en giet de mengeling erop uit. Rol de mengeling tot je een lange worst (klein stokbrood +/-) hebt.
  4. Snijd de worst in stukken van 1 cm dik en gebruik de resterende eetlepel maïzena om alle stukken van een dun laagje te voorzien. Kneed elk stukje tot een mini”hamburger”.
  5. Doe de olie in de wok en verhit ze op een hoog vuur.
  6. Bak de garnalenkoekjes 1 minuut aan elke kant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer met Thai sweet chilli sauce.

Geef een reactie