Pandanjelly

De afsluiter in onze reeks Thaise gerechtjes! Een unieke maar “acquired taste”. Persoonlijk ben ik geen grote fan, maar ieder z’n smaak… 😉

INGREDIËNTEN

  • 250ml + 250ml water
  • 125g suiker
  • 5 pandanbladeren, grof gehakt
  • 3 gelatineblaadjes

WERKWIJZE

  1. Laat de gelatineblaadjes 5 à 10 minuten weken in koud water.
  2. Doe de pandanbladeren en 250ml water in een blender/hakmolen en mixen maar. Zeef door een theedoek, zodat je enkel pandansap overhoudt (Ruikt echt naar gemaaid gras, vind ik. Niet appetijtelijk.)
  3. Doe het pandansap, de rest van het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur.
  4. Haal de gelatineblaadjes uit het water, pers het overtollige vocht eruit en voeg ze toe aan het pandanmengsel. Roer totdat de gelatine is opgelost.
  5. Verdeel de pandanjelly-to-be over kleine glaasjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast. Werk de glaasjes de volgende dag af met enkele gesneden sprieten pandanblad.

 

Geef een reactie