Chinese wokschotel #2

Runderreepjes in oestersaus, de favoriet van de avond bij velen. Ik wou die avond vooral snel (en veel) proeven; foto’s waren even geen prioriteit. Oeps… 😉

INGREDIËNTEN (4 à 6 personen)

  • 900g biefstuk (Doorgaans wordt hiervoor geen al te kwaliteitsvolle biefstuk gebruikt. Categorie 2 zou ik evenwel niet opnieuw nemen.)
  • 1,5 cm gemberwortel, fijngehakt
  • 150g champignons, in schijfjes gesneden
  • 2 kleine wortelen, geschild en diagonaal versneden in dunne schijfjes
  • 6 el oestersaus
  • 1 tl donkerbruine suiker
  • 90 ml kippenbouillon
  • 4 + 4 el wokolie
  • zout en peper (naar smaak)
  • rijst (om erbij te serveren)

Voor de marinade:

  • 3 el donkere sojasaus (dark soy)
  • 2 el Shaoxing rijstwijn (of sherry)
  • 4 tl maïzena
  • 3 el water
  • 2 el arachideolie

 

WERKWIJZE

  1. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote diepvrieszak samen met het vlees en laat 15 minuten marineren.
  2. Meng de kippenbouillon, suiker en oestersaus in een kommetje en zet opzij. Dit wordt onze saus. (Zie stap 7+8)
  3. Verhit 4 el olie in een wok op een middelhoog vuur. Voeg de gember toe en roerbak tot hij zijn geur vrijgeeft.
  4. Doe de gemarineerde runderreepjes erbij (samen met de marinade) en bak ze tot ze bijna gaar zijn.
  5. Haal alles uit de wok met een schuimspaan en laat uitlekken.
  6. Maak de wok weer proper en verhit de volgende 4 el olie op een hoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en roerbak ze enkele minuten.
  7. Voeg de champignonschijfjes toe, meng alles goed en breng alle groentjes naar de buitenrand van de wok, zodat er in het midden een opening is.
  8. Doe de saus (stap 2) in het midden van de wok en breng aan de kook.
  9. Voeg de runderreepjes toe en meng alles. Proef en voeg desgewenst meer zout en/of peper toe.
  10. Serveer met rijst.

 

 

Geef een reactie