Exotisch bloemkoolsoepje

Af en toe experimenteren we graag ten huize Plofknook. En doorgaans vallen de resultaten goed mee. Onderstaand experimentje is echter een hoogvlieger: fris maar toch fluweelzacht van smaak, met een kleur waar je meteen vrolijk van wordt. Dat verdient een ereplaatsje op de site, nietwaar?

INGREDIËNTEN (voor 2 à 3 personen)

  • 250g bloemkool, in roosjes
  • 1 dikke teen knoflook, gesnipperd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 à 2 stengels citroengras, gekneusd met een lepel
  • 1 hele geroosterde paprika
  • 1 stuk kurkumawortel van 4 cm / 1 flinke eetlepel kurkumapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el plantaardige olie (maar geen olijfolie)
  • een kleine handvol peterselie, fijngehakt
  • 1 à 2 el limoensap

WERKWIJZE

  1. Verhit de olie in een kookpot op hoog vuur en stoof de knoflook en rode ui in enkele minuten gaar.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes, kurkumawortel en citroengrasstengels toe. Meng goed en laat nog 1 minuut stoven.
  3. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe, zet het vuur op middelhoog en laat 20 minuten sudderen met een deksel op de kookpot. (De soep hoeft niét te koken voor je het deksel erop doet.)
  4. Haal de citroengrasstengels uit de kookpot en meng de soep tot een gladde massa met een staafmixer.
  5. Voeg de peterselie en het limoensap toe. Roer nog één keer en serveer met een sneetje vers brood erbij.

 

Geef een reactie