Chinese wokschotel #3

Kung Pao-garnalen! Mijn persoonlijke favoriet van ons Chinees buffet. Snel klaar en zo, zo lekker.

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 6 el arachideolie
  • 7 cm gember, geschild en in dunne schijfjes gesneden
  • 3/4 van een ui, in kwartjes gesneden
  • 1,5 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 5 gedroogde chilipepers
  • 900g gepelde scampi
  • 150g geroosterde pindanoten (niet gezouten)
  • 9 lente-uien (enkel witte gedeelte; hier en daar wat groen kan uiteraard geen kwaad 😉 ), in schijfjes gesneden
  • noedels (om erbij te serveren)

Voor de Kung Pao-saus:

  • 6 el sojasaus
  • 6 el sweet soy (zoete sojasaus)/kecap manis
  • 1,5 tl maïzena
  • 12 el water
  • 1,5 tl sesamolie
  • 9 snuifjes witte peper
  • 1,5 tl rijstazijn (rice wine vinegar)/ciderazijn
  • 1,5 tl suiker

WERKWIJZE

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus en zet opzij.
  2. Verhit de olie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gember toe en roer snel door.
  3. Voeg de ui, groene paprika en gedroogde chilipepers toe. Roerbak alles tot het aroma van de pepers vrijkomt.
  4. Voeg de scampi en geroosterde pindanoten toe. Roerbakken die handel!
  5. Wanneer de scampi bijna klaar zijn voeg je de saus toe. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
  6. Doe tot slot de lente-ui erbij, roer alles om en serveer met de noedels.

Geef een reactie