Meloenrasayana

Eén van mijn eeuwige dessertfavorieten uit de Indische keuken, met dank aan Anjum Anand (origineel recept hier terug te vinden)! Licht, luchtig, maar bovenal erg lekker.
INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 225g Charentaismeloen, geschild en in stukken gesneden
  • 225 ml kokosmelk
  • 2 el suiker
  • zaadjes van 1 granaatappel
  • 1 kleine handvol amandelschilfers, geroosterd
  • 6 kleine bolletjes veenbessen/granaatappelsorbet (Normaliter vries ik een fles sap in en schraap ik dan, maar dat kan tamelijk moeilijk verlopen, zoals je kunt zien op de foto. 😉 Hele schotsen “sorbet”! Volgende keer misschien toch maar gewoon echte sorbet kopen. Andere smaken sorbet zijn ook mogelijk, zolang ze maar scherp genoeg van smaak zijn.)

WERKWIJZE

  1. Doe de stukjes meloen in een kom. Knijp er zachtjes op zodat ze de randen minder hoekig zijn en er wat sap in de kom loopt.
  2. Doe de kokosmelk en suiker erbij en meng alles goed.
  3. Voeg tot slot de granaatappelzaadjes toe, meng het geheel nog één keer en laat min. 1 uur afkoelen in de koelkast.
  4. Doe de bolletjes sorbet in een martiniglas en schep er enkele lepels van de rasayana over. Werk af met de amandelschilfers.

 

 

Geef een reactie