Veganistische lo mein

Nu ja, halve lo mein, want dat gerecht wordt traditioneel met tarwenoedels gemaakt. Ik gebruikte een mengeling van gewone en volkoren rijstvermicelli. De tofu hoort er niet standaard bij, maar moest dringend uit de koelkast. 😉

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 400g noedels/vermicelli
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 120g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden (en vervolgens nog eens in de helft)
  • 2 wortelen, in schijfjes gesneden
  • 200g erwten
  • 200g spinazie
  • 150g tofu, in blokjes (facultatief)
  • 6 el rijstwijn
  • 8 el sojasaus
  • 4 tl honing
  • 4 cm gember, geraspt
  • 4 tl Sriracha
  • 2 el rijstolie (of andere plantaardige olie)

WERKWIJZE

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en laat ze uitlekken terwijl je wokt.
  2. Verhit de rijstolie in een grote wok op een middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook, champignons, paprika en wortelen toe. Wokken die handel, tot alles gaar is (3 à 4 minuten).
  4. Voeg de rijstwijn, erwten en spinazie toe. Laat rustig pruttelen terwijl je de saus maakt.
  5. Meng in een kommetje de sojasaus, honing, gember en Sriracha.
  6. Voeg de noedels en de saus toe. Meng alles grondig. Serveren maar!

 

Geef een reactie