Aardappelsalade met dille

BBQ of geen BBQ, met deze aardappelsalade wordt het sowieso gezellig aan tafel. Enige voorwaarde is dat je alle ingrediënten de tijd geeft om in de schatjes van patatjes te dringen. 

INGREDIËNTEN (3 à 4 personen als bijgerecht; 5 à 6 als onderdeel van een BBQ-buffet)

  • 500g krielaardappelen, elk in drie stukken gesneden
  • 1 tl lookpoeder
  • 3 el ciderazijn
  • 4 el mayonaise
  • 2 el Dijonmosterd
  • 3 (hele) lente-uien, gehakt
  • 1 plantje dille (stengels en al), gehakt
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 4 el edelgistvlokken (veganistisch alternatief voor een kaassmaak — ook lekker zonder)
  • 2 tl honing/agavesiroop
  • peper en zout (naar smaak)

WERKWIJZE

  1. Was de aardappelen, maar schil ze niet. Breng water aan de kook en kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken en volledig afkoelen.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing/saus en meng ze onder de aardappelen.
  3. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Geef een reactie