Balinese forellen

Binnenkort trekken vrouwlief en ik naar Thailand en Cambodja. Eindigen doen we in ons oh zo beminde Indonesië, met Bali, Lembongan en Java op de reisroute. Wie een minimum aan kennis heeft m.b.t. mijn persoontje weet dat de Indonesische keuken een topplaats heeft veroverd in mijn foodiehart. Bijgevolg krijgt menig gerecht de “Indonesian touch” mee ten huize Plofknook, willen of niet. 😉 Zo ook deze forellekes!

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 kleine sjalotten, fijngesnipperd (Ik had er ook nog een lente-uitje bij gedaan dat de dood nabij was.)
  • 2 stevige tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 4 kerstomaten, in kwartjes gesneden
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sweet soy
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sambal badjak (Lang leve AH! Nog beter indien zelfgemaakt natuurlijk.)
  • 1 tl gemberpoeder

WERKWIJZE

  1. Doe alle ingrediënten in een grote diepvrieszak van 3 liter en zorg ervoor dat alles flink gemengd wordt (Masseren die handel!).
  2. Kieper de inhoud op een bakplaat bekleed met een vel bakpapier.
  3. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven (200°).

Voor de culinaire wereldreiziger: deze visjes zijn erg lekker in combinatie met Indische ovenaardappeltjes (500g krielaardappeltjes in stukjes gesneden – 2 el rijstolie – 1 stevige tl kurkumapoeder – 1 el komijnzaad – 1 el korianderzaad – 1 tl cayennepeper – 1 tl kaneel)!

Geef een reactie