Rode pesto, vegan style

Zelfgemaakte pesto, wat een plezier om in de koelkast te hebben. Nog veel leutiger wordt het als je ‘m meteen kunt gebruiken natuurlijk!

INGREDIËNTEN (genoeg voor een flinke portie van 375g)

  • 185g halfgedroogde kerstomaten (AH) (Als er toevallig wat olie mee in de pot van de hakmolen belandt… tjaaaa…)
  • 85g geroosterde pijnboompitten
  • 1,5 teen knoflook (15g)
  • 4 el edelgistvlokken (Ter vervanging van de parmesan, ook al hebben veel lactose-intolerante medemensen hier geen last van — mits voldoende gerijpt. Ik heb mijn pesto liever 100% risicovrij, dus edelgist it is voor Mr Pomegranate! Verkrijgbaar in bioshops; ik kocht de mijne bij LaVi/Senza in Sint-Truiden.)
  • 1 tl zeezout
  • laatste restjes van een plantje basilicum (Zo hebben die laatste zielige blaadjes ook hun nut. 7g is voldoende.)
  • 4 el olijfolie

WERKWIJZE

  1. Alles in de hakmolen en mixen die handel!

 

Ik gebruikte vijf stevige eetlepels van deze pesto als vulling voor spiraalbroodjes (recept vind je hier — Ik nam enkel de pesto en de rest van de halfgedroogde kerstomaten als vulling; geen extra kaas/”kaas” meer dus).

 

 

Geef een reactie