Italiaanse zomersalade

Een heerlijk eenvoudige verfrissende salade met tomaat, nectarine, (lactosevrije) mozzarella en basilicum. Nóg lekkerder met halve spiraalbroodjes erbij!

INGREDIËNTEN (4 personen, als voorgerecht)

  • 1 Coeur de Boeuf-tomaat (verkrijgbaar bij Carrefour), doormidden en vervolgens in plakjes gesneden
  • 2 kumato’s (verkrijgbaar bij Carrefour), in plakjes gesneden
  • 2 nectarines, in plakjes gesneden
  • 2 bollen lactosevrije mozzarella (verkrijgbaar bij AH), in plakjes gesneden en vervolgens in kleine stukjes gescheurd
  • 24 blaadjes basilicum
  • 4 el basilicumolie (persoonlijk vind ik die van Delhaize de beste)
  • 2 spiraalbroodjes, gemaakt met rode pesto, elk verdeeld in vier stukken

WERKWIJZE

  1. Verdeel de plakjes tomaat, kumato, nectarine en mozzarella over vier borden.
  2. Werk elk bord af met 6 blaadjes basilicum, 1 el basilicumolie en 2 stukjes spiraalbrood

Mmmmmm!

Geef een reactie