Chocolademousse met aquafaba

Aquawatte? Aquafaba, vrienden! Het vocht dat in een blik met kikkererwten zit kan worden gebruikt voor zowat alles waarbij je eiwit nodig hebt. Moesten we proberen, toch?

Qua smaak was de chocomousse wonderwel geslaagd, qua textuur iets minder. Blijkbaar was mijn chocolade nog nét te warm toen ik ‘m bij de witte aquafabawolkjes deed, met harde brokken als gevolg. Lekker, ja, maar niet helemaal chocomousse he… Proberen maar!

INGREDIËNTEN (4 kommetjes)

  • sap van 1 standaardblik kikkererwten (zo eentje van 400g, 240g uitgelekt)
  • 120g fondantchocolade (met soja)

WERKWIJZE

  1. Klop het kikkererwtensap stijf. Dit duurt best wat langer dan bij gewoon eiwit trouwens. Het mag ook voor geen millimeter meer bewegen als je de kom ondersteboven houdt. Geen millimeter!
  2. Smelt de chocolade ondertussen au bain marie en laat voldoende afkoelen.
  3. Doe de chocolade bij de aquafabawolken en meng alles voorzichtig met een spatel.
  4. Doe in vier potjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

 

Geef een reactie