Glashapje met groene appel, spek en granaatappel

De eerste in de reeks “plapas” (tapas op z’n Plofknooks!): fris, krokant, zout en zoet,… én lactosevrij natuurlijk. Kortom, een bommetje! Ploft in de mond! 😉

INGREDIËNTEN (voor 7 glaasjes)

  • een halve groene appel, in stukjes gesneden
  • 7 tl granaatappelpitten
  • 2 gebakken lapjes spek, in 14 reepjes gesneden
  • rucola/waterkers/slamengeling
  • 3/4 el honing
  • 3/4 el balsamicoazijn
  • roze peper (ongeveer 28 bolletjes)

WERKWIJZE

  1. Vul elk hapjesglas met 1 tl groene appelstukjes, gevolgd door wat rucola/waterkers/slamengeling.
  2. Stop 2 reepjes spek aan de zijkanten van elk glas.
  3. Strooi 1 tl granaatappelpitten en 4 of 5 gekneusde roze peperbollen over elk glas.
  4. Meng de honing en azijn in een kommetje. Als de honing niet goed oplost, stop je kommetje dan een 15-tal seconden in de microgolfoven en roer goed. Doe 1/4 tl van de dressing in elk glas.
  5. Werk elk glas ten slotte af met een tweede tl appelstukjes.

 

Geef een reactie