Patatas Plofknook met aïoli

Want patatas bravas zijn zo passé! 😉 Enjoy!

INGREDIËNTEN (4 personen, als deel van een tapasbuffet)

  • 500g krielaardappelen, in 3 stukken gesneden
  • 2 flinke el gesnipperde rozemarijn
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 tl donkerbruine suiker
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl geroosterd paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el rijstolie

Voor de aïoli (Met dank aan tapasrecepten.eu! Wees gewaarschuwd: je hebt hier veeeeeeeeeeeel te veel van, maar hij raakt wel op. Trust me. ;-))

  • 2 eidooiers
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • 2 tl citroensap
  • 3,5 dl olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • 2 el warm water

WERKWIJZE

  1. Doe alle ingrediënten voor de aardappelen bij elkaar en laat een half uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200° (conventioneel)/190° (hetelucht).
  3. Doe de aardappelen samen met de marinade op een bakplaat en bak ze 50 minuten.
  4. Maak ondertussen de aïoli: meng de eidooiers, knoflook, peper en zout, citroensap en mosterdpoeder met een staafmixer. (Hoge pot is het makkelijkst.)
  5. Schenk vervolgens de olijfolie erbij (in verschillende keren) terwijl je verder blijft mixen.
  6. Meng het warme water door de aïoli, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
  7. Serveer de patatas Plofknook met vier flinke eetlepels van de aïoli. Smakelijk!

Geef een reactie