Pompoen-bloemkoolsoep

Eenvoudig comfort food in de herfst met een minimum aan moeite!

INGREDIËNTEN

  • 1 hokkaidopompoen, geschild, uitgehold en in stukken gesneden
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 ajuin, grof gesnipperd
  • 4 dikke tenen knoflook
  • 2 el geroosterd paprikapoeder (pimentón)
  • 2l kippenbouillon
  • 1 el olie

WERKWIJZE

  1. Verhit de olie in een grote soeppot en stoof de ajuin en knoflook in 4 à 5 minuten gaar.
  2. Voeg het geroosterd paprikapoeder en pompoen toe. Roer goed.
  3. Voeg de bloemkool en bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur op laag en laat 30 minuten sudderen.
  5. Mix met een staafmixer.

Lekker op zich, maar wie graag een extraatje wilt: ook erg lekker met geroosterde pompoenpitten, gebakken spekblokjes, geraspte appel of gember.

Geef een reactie