Mummiegebraad

Met dank aan Pinterest voor de inspiratie. ^^ Een makkelijk “eng” gebraadje om samen met de kinderen te maken! ’t Is eens wat anders dan een pompoen uithollen! 😉

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 600g gekruid kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook (+ 1 dikke teen voor de tanden)
  • 3/4 ui, geraspt (Ja, geraspt! Bewaar ook twee stukjes ajuin voor de ogen.)
  • 1.5 tl Worcestershire sauce
  • 2 overvolle tl tomatenconcentraat
  • 5 el panko
  • een kleine handvol bieslook, fijngehakt
  • 3 tl chiliolie
  • 1 el chiliolie (voor op de bakplaat)
  • 6 dunne speklapjes, bv. ontbijtspek

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht)/190° (conventioneel).
  2. Doe alle ingrediënten behalve de chiliolie voor op de bakplaat en de ui+knoflook voor ogen en tanden in een kom en meng goed.
  3. Vet de bakplaat in met de olie.
  4. Vorm het gehakt tot een hoofd en leg op de bakplaat. Maak een inkeping voor de mond en snijd de dikke teen knoflook in een 8-tal stukken. Duw deze in twee rijen in het gebraad. Proficiat! De mummie heeft tanden!
  5. Duw vervolgens de twee schijfjes ui bovenaan in het gehakt. Driewerf hoera! Ogen!
  6. Wikkel twee lapjes spek rond je gehakthoofd. Met de rest maak je de “wikkels”.
  7. Bak 55 minuten in de oven.

Wij aten onze mummie met gebakken ovengroentjes (pastinaak, wortel, aardappel).

Geef een reactie