Chocoladescherven

Een zoete zonde die je zo gemaakt hebt, met ruimte voor eigen inbreng qua extra ingrediënten! Wij gingen voor sumak en gedroogde veenbessen. Een ultieme Plofknookversie (inclusief knoflook uiteraard) is in de maak!

INGREDIËNTEN

  • 300g chocolade (minimum 70% en uiteraard zonder melkpoeder. Ik gebruikte Delicata 70%, verkrijgbaar bij AH.)
  • 2 tl kokosolie
  • 40g gepofte rijst (bv. Rice Krispies — Zelf gebruikte ik dit; de speltvlokken viste ik er gewoon uit.)
  • 40g gedroogde veenbessen
  • 1 el sumak

WERKWIJZE

  1. Doe een vel bakpapier in een muffinvorm/aluminium bakje/… en zorg dat je plaats hebt in je diepvries.
  2. Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie.
  3. Doe de sumak, veenbessen en gepofte rijstkorrels bij de chocolade en meng alles goed.
  4. Doe het chocolademengsel in de vorm en verdeel zo gelijk mogelijk.
  5. Zet 15 minuten in de diepvries en bewaar vervolgens in de koelkast tot het tijd is om te knabbelen!
  6. Verdeel de chocolade in stukken met een mes (of breek er een klompje af met de hand). Smullen maar!

 

Geef een reactie