Aardbeientiramisu

Koffie is niet onze beste vriend, maar deze tiramisu heeft iets veel beters ter vervanging: laagjes gemixte aardbei! Mmmmmm! Ook geen cacaopoeder te bespeuren in deze versie, maar wel échte chocolade, want laat ons eerlijk zijn: cacaopoeder zo eten? Dat hoort bij een doop op de Chiro of zo, maar daarbuiten… Neen, dank u. Deze versie viel bijzonder goed in de smaak bij de proevers van dienst, zélfs bij de kinderen, and that’s saying something!

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren + 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 100g bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500g lactosevrije mascarpone (Minus L)
  • 2 pakken lange vingers
  • 50ml + 4 el Amaretto
  • 400g diepgevroren aardbeien, ontdooid en gemixt tot een papje (hier en daar een stukje mag)
  • 20g lactosevrije fondantchocolade (bv. Delicata 70%, verkrijgbaar bij AH)

WERKWIJZE

  1. Doe de mascarpone in een mengkom en meng ze met de 2 eieren en 2 dooiers.
  2. Voeg de bloemsuiker, vanillesuiker en 4 el Amaretto toe. Meng goed.
  3. Klop de 2 eiwitten stijf in een aparte pot en schep ze met een spatel onder het mengsel.
  4. Leg één laag lange vingers in een schotel en doe 1/2 tl Amaretto over elke vinger.
  5. Zodra de eerste laag vingers lichtjes in de wind is, verdeel je de helft van de geblitzte aardbeien over de lange vingers. (Breng de nodige zachtheid voor de dag, want de vingers zijn nog erg beweeglijk. Kwestie van die mooie laag niet om zeep te helpen.)
  6. Doe de helft van het Amarettomengsel erover en verdeel goed.
  7. Herhalen die handel!
  8. Rasp tot slot de fondantchocolade over de schotel.
  9. Zet de schotel in de koelkast en laat (liefst een nachtje) opstijven.

Aanvalleuh!

 

Geef een reactie