Pompoen/wortelsoep met pimentón

Een fluweelzacht soepje zónder veel poespas maar mét een extraatje. Ideaal voor de feestdagen!

INGREDIËNTEN (6 à 8 personen)

  • 1,8kg hokkaidopompoen (minus schil en vezeltjes = +/- 1,2kg pompoenvruchtvlees), in grove stukken gesneden
  • 250g wortels, geschild en grof gehakt
  • 1 ajuin, fijngesnipped
  • 3 à 4 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 1/2 el pimentón (= geroosterd paprikapoeder — de niet-pikante versie in dit recept!)
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 1/2 l kippenbouillon
  • 2 el olie
  • zwarte peper (naar smaak)
  • 120g chorizo
  • luzernekiemen/preikiemen

WERKWIJZE

  1. Verhit de olie in een kookpot (matig vuur) en stoof de ajuin tot ie glazig wordt (+/- 2 minuten).
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg de pimentón en kurkuma toe en roerbak nog even alvorens de wortel, pompoen en bouillon toe te voegen.
  4. Breng aan de kook, zet het vuur op laag en laat 20 minuten sudderen.
  5. Snijd de chorizo in blokjes en bak ze (zonder extra vetstof) enkele minuten in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Mix de soep tot een gladde massa met een staafmixer. Proef en kruid af met zwarte peper.
  7. Verdeel de soep over diepe borden en werk elk bord af met kiemen en een eetlepel chorizoblokjes.

Smakelijk!

Geef een reactie