Aziatische courgettenoedels met kip

Een typisch januarigerechtje ten huize Plofknook. Niet te veel calorieën (de enige zondes zitten in de saus), geen rood vlees, een Aziatisch sausje én kan met stokjes gegeten worden! Enjoy!

INGREDIËNTEN (3 personen)

  • 3 courgettes (ong. een kilo in totaal)
  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden (500 à 600g)
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 tl gember, geraspt
  • 2 el rijstolie
  • 4 tl sesamolie
  • 4 el geroosterde pindanoten (ongezouten), grof gehakt
  • 2 lente-uien, gesnipperd
  • peper en zout

Voor de Aziatische saus:

  • 5 el sojasaus
  • 2 el balsamico
  • 1 el Worcestershire sauce
  • 4 tl hoisin
  • 5 el water
  • 2 el sambal oelek
  • 4 tl suiker
  • 4 tl maïzena

WERKWIJZE

  1. Maak dikke “noedels” van de courgettes met een spiralizer. Knip de courgetteslierten telkens af op standaard noedellengte.
  2. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng goed.
  3. Kruid de kipblokjes goed af met peper en zout. Verhit de rijstolie in een wok over middelhoog vuur en bak de kip tot ze mooi gebruind is. Doe de blokjes in een kom.
  4. Doe de paprikareepjes erbij en bak ze in enkele minuten beetgaar. Haal de reepjes uit de wok en zet opzij.
  5. Zet het vuur op laag en doe de sesamolie in de wok.
  6. Voeg de knoflook en gember toe en bak al roerend (30 seconden/tot ze hun geur vrijgeven).
  7. Doe de voorgebakken paprikareepjes en saus erbij. Meng alles goed. Bak alles nog een minuutje.
  8. Tijd voor de courgetteslierten! Na enkele minuten geven deze hun vocht vrij en krijg je meer en meer saus.
  9. Voeg na 2 minuten de kipblokjes toe, meng alles een laatste keer en proef voor. Door het vocht van de courgettes krijg je weliswaar een sausje, maar gaat de intensiteit van je oorspronkelijke saus ook verminderen. Voeg daarom desgewenst meer soja, hoisin of sambal oelek toe. Heb je liever een dikkere saus? Voeg dan wat extra maïzena toe en laat de saus verder doorkoken voor je de kip weer toevoegt.
  10. Verdeel over 3 borden en werk elk bord af met pindanoten en lente-ui.

Geef een reactie