Chocoladeharten!

Een Valentijnversie van de populaire chocoladescherven! Mrs Pomegranate was zéééééééér tevreden.

INGREDIËNTEN

  • 300g chocolade (minimum 70% en uiteraard zonder melkpoeder. Ik gebruikte Delicata 70%, verkrijgbaar bij AH.)
  • 2 tl kokosolie
  • 40g gepofte rijst (bv. Rice Krispies — Zelf gebruikte ik dit; de speltvlokken viste ik er gewoon uit.)
  • 40g gevriesdroogde aardbeien (AH), verbrokkeld
  • 5 verse frambozen, in stukjes

WERKWIJZE

  1. Leg een 5-tal hartvormige vormpjes (koekjessnijders zijn ideaal qua formaat; zelf gebruikte ik ook de hartvormige frambozenverpakking van Carrefour — Dan heb je wel megaharten. Probleem? Neu.) op een vel bakpapier. Zorg dat je plaats hebt in je diepvries.
  2. Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie.
  3. Doe de aardbeien, frambozen en gepofte rijstkorrels bij de chocolade en meng alles goed.
  4. Doe het chocolademengsel in de vormen en verdeel zo gelijk mogelijk.
  5. Zet 15 minuten in de diepvries en bewaar vervolgens in de koelkast tot het tijd is om te knabbelen!
  6. Haal de chocolade uit de vormen. De onderkant is mooi glad; de bovenkant wat ruwer (met meer “culinaire structuur”, zeggen we dan).

Smullen maar!

Geef een reactie