Witvis met groentjes in kerrie/kokosssaus

Restjesdag durft al eens toppertjes opleveren.

INGREDIËNTEN (voor 3 personen)

  • 3 witvisfilets, ong. 500g in totaal (scholfilet, pangasius, tilapia, …)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 200g doperwten (liefst verse)
  • bladeren van 2 pak choy
  • 200 ml kokosroom
  • 2 el kerrie
  • 1 el venkelzaad
  • 1 1/2 el korianderzaad
  • 1 1/2 el komijnzaad
  • peper en zout
  • 2 el plantaardige olie
  • bieslook (om af te werken)

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook enkele minuten.
  3. Roer het venkelzaad, korianderzaad en komijnzaad erdoor en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de paprika, courgette en doperwten toe, kruid af met peper en zout en bak nog enkele minuten, tot ze net gaar zijn. Een beetje beet mag (moet) nog.
  5. Doe de bladeren van de pak choy erbij en roerbak tot ze slap beginnen te worden.
  6. Proef en kruid indien nodig verder af met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschotel.
  7. Doe de resterende el olie in de wok en roer er de kerrie door. Voeg vervolgens de kokosroom toe en laat op een laag vuur kort inkoken.
  8. Kruid de witvisfilets met peper en zout en leg ze op de groenten. Schenk de kerrieroomsaus over de vis.
  9. Zet de schotel in de oven en bak de vis in 20 minuten gaar.
  10. Werk af met gehakte bieslook.

Geef een reactie