Kerstknabbels

Een ideaal zoethoudertje voor bij de kerstkoffie? Look no further! Deze kerstknabbels zijn een ideale combinatie van pure chocolade, gevriesdroogde frambozen, gepofte rijstkorrels en kaffirlimoenblad. Mmmmm!

INGREDIËNTEN

  • 300g chocolade (minimum 70% en uiteraard zonder melkpoeder. Ik gebruikte Delicata 70%, verkrijgbaar bij AH.)
  • 2 tl (opgewarmde) kokosolie
  • 30g gepofte rijst (AH)
  • 15g gevriesdroogde frambozen (AH), verkruimeld met de hand
  • 2 kaffirlimoenblaadjes (fijngehakt; verkrijgbaar in Aziatische supermarkten)

WERKWIJZE

  1. Doe een vel bakpapier in een brownievorm/aluminium bakje/… en zorg dat je plaats hebt in je diepvries.
  2. Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie.
  3. Doe de gepofte rijstkorrels bij de chocolade, verkruimelde frambozen en fijngehakte limoenblaadjes bij de chocolade en meng alles goed.
  4. Doe het chocolademengsel in de vorm en verdeel zo gelijk mogelijk.
  5. Zet 15 minuten in de diepvries en bewaar vervolgens in de koelkast tot het tijd is om te knabbelen!
  6. Verdeel de chocolade in stukken met een mes. Smullen maar!

Liever een versie met veenbessen en sumak? Klik hier!
Of aardbeien en frambozen? Klik hier!

Geef een reactie