Lactosevrij pancettahapje

Deel van het lactosevrije buffet op het verrassingsfeestje voor vaderliefs 70ste verjaardag. Een bijzonder smakelijk huwelijk tussen zout, zoet, zacht en crunchy! Kortom, het ideale hapje!

INGREDIËNTEN (voor 30 hapjes)

  • 30 sneetjes pancetta
  • (net geen) 2 busseltjes waterkers
  • 1x lactosevrije brie (Dilea),
  • 30 tl vijgenconfituur
  • 30 tl pijnboompitten

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200° (conventioneel). Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Leg 9 à 12 sneetjes pancetta op elke plaat en bak de schijfjes pancetta 15 minuten. Laat kort uitlekken op keukenpapier. (Herhaal met de resterende pancetta.)
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pannetje (zonder vetstof).
  4. Leg de krokante pancetta op een serveerschotel en doe er 1 tl vijgenconfituur op, gevolgd door 1 tl geroosterde pijnboompitten.
  5. Werk af met waterkers en een stukje brie.

Smakelijk!

Geef een reactie