Lactosevrije gemberkoekjes

Heel wat complimentjes gekregen over deze gemberkoekjes! Oordeel vooral zelf!

INGREDIËNTEN (+/- 30 koekjes)

  • 350g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bicarbonaat
  • 3 tl gemberpoeder
  • 110g lactosevrije boter (bv. Dilea)/sojaboter
  • 110g lichtbruine suiker
  • 3 el honing
  • 100g gemberbolletjes op siroop (= 7 à 8 stuks) (AH), fijngehakt

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht). Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Meng de bloem, het bicarbonaat en gemberpoeder in een mengkom. Zet opzij.
  3. Smelt de lactosevrije/sojaboter samen met de honing en fijngehakte stemgember in een steelpannetje. Meng goed.
  4. Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een deeg.
  5. Verdeel het deeg in 30 (ongeveer) gelijke delen en rol elk deel tot een balletje.
  6. Leg de balletjes op de bakplaten en druk ze lichtjes plat met een vork.
  7. Bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie