Asian Bowl

Een lactosevrije light lunch uit de duizend, deze Asian Bowl, met bijbehorende finger-licking Aziatische dressing! 

INGREDIËNTEN (2 personen)

Voor de dressing:

  • 40g gember, in reepjes
  • 20g kurkumawortel, in plakjes (of 2 tl kurkumapoeder)
  • 2 stengels citroengras, in ringen gesneden
  • 2 tl sambal badjak (AH)
  • 2 tl vissaus
  • 2 tl hoisin
  • sap van 1 limoen
  • 2 el arachideolie

Voor de bowl:

  • 150g rivierkreeftjes
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 geroosterde gele paprika (AH), in dunne reepjes gesneden
  • 4 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
  • 6 radijzen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 lente-ui, in ringen gesneden
  • 25g organische wakame (Carrefour), 10 min. geweekt en uitgelekt
  • 2 eryngipaddenstoelen (Carrefour), in plakjes gesneden, 15 min. geweekt in kokend water en uitgelekt
  • sesamzaad (om af te werken; ik nam gerookt zwart sesamzaad)

INGREDIËNTEN

  1. Maak de dressing. Doe alle ingrediënten in een kleine hakmolen en blitzen maar. Helemaal glad krijg je deze dressing niet, maar niet getreurd: de stukjes maken het af. 😉 Hou 1 eetlepel dressing opzij.
  2. Doe de rivierkreeftjes, avocado, paprika, ansjovis, radijzen, lente-ui en rest van de dressing in een kom. Meng grondig.
  3. Verdeel de wakame over twee kommen/borden en doe (2x) de rivierkreeftmengeling erover.
  4. Verdeel de eryngiplakjes over de twee kommen/borden.
  5. Werk af met de eetlepel dressing en sesamzaad.

Smullen maar!

Geef een reactie