Lactosevrije aardbei-amaretticake

Een origineel BBC-recept, maar dan met enkele Plofknooktoetsen! Deze maakte deel uit van onze lactosevrije afternoon tea en werd unaniem goedgekeurd! 😉

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 175g lactosevrije boter + extra om bakvorm in te vetten
  • 175g lichtbruine suiker
  • 3 grote eieren
  • 140g zelfrijzende bloem
  • 85g amandelpoeder
  • 150g amaretti (AH), verkruimeld
  • 250g aardbeien
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 2 el sinaasappelmarmelade, gemengd met 1 el water

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 140° (hetelucht)/160° (conventioneel). Vet een springvorm van 24cm in en bekleed de onderkant met bakpapier.
  2. Doe de LV boter, lichtbruine suiker, eieren, bloem, sinaasappelzeste en het amandelpoeder in de mengkom van een keukenrobot (lukt het best met een flexbeater/platte menghaak). Kan ook met een handmixer.
  3. Doe de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel de helft van de verkruimelde bitterkoekjes en de helft van aardbeien over het deeg.
  4. Doe de resterende helft van het beslag in de springvorm en werk af met de andere helft koekjes en aardbeien.
  5. Bak 60 à 70 minuten in de oven, tot een houten prikker er proper uit komt.
  6. Bestrijk de cake met de marmelade/watermengeling (nog niet gebeurd op de foto) en laat 15 minuten afkoelen in de springvorm.

Een gedachte over “Lactosevrije aardbei-amaretticake

Geef een reactie