Kokos-waterkerssoep

Lactosevrij de lente inluiden met deze kokos-waterkerssoep, voorzien van pit, oempf en mmm!

INGREDI√čNTEN (4 personen)

  • 2 bussels waterkers
  • 15g look, gesnipperd
  • 35g gember, gesnipperd (ik laat ‘m ongeschild, maar schillen mag)
  • 1 lange rode peper, grof gehakt
  • 3 el gedroogde garnalen (verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt; verse mogen ook natuurlijk!)
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 l groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 1 el olie
  • zeezout

WERKWIJZE

  1. Verhit de olie in een kookpot op een hoog vuur.
  2. Stoof de look, gember en peper (+ een draai van de molen zeezout) 3 minuten.
  3. Voeg de waterkers, bouillon, vissaus en het limoensap toe. Laat 5 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  4. Mix de soep met een staafmixer en voeg de garnalen en kokosmelk toe.
  5. Laat de soep nog 5 minuten trekken.

Geef een reactie