Mmmango!

Een fris fruitig dessertje voor de kleine honger (genoeg voor 4 kleine potjes van +/- 80 ml — wij gebruikten onze laatste aankoop bij Maison du Monde). Ook ideaal als hapje voor de kleine kapoenen na school!

INGREDI√čNTEN

  • 175g gekoelde kokosroom (enkel het vaste gedeelte, niet het vocht — let op: kokosroom, geen kokosmelk gebruiken! Makkelijkste manier: gewoon je blik kokosroom de avond voordien in de koelkast zetten.)
  • 150g verse mango, in stukjes gesneden
  • 1 flinke tl kurkumapoeder (voor de kleur)
  • 2 aardbeien
  • 1/2 tl honing
  • 1 el geraspte kokos

WERKWIJZE

  1. Doe de gekoelde kokosroom, mango en het kurkumapoeder in een hakmolen en blitz alles tot een gladde massa. Verdeel over 4 potjes en zet in de koelkast om op te stijven (+/- 2 uur).
  2. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en meng er de honing door. Bewaar deze ook in de koelkast.
  3. Rooster de geraspte kokos in een klein pannetje tot hij goudbruin wordt (kwestie van seconden). Zet opzij.
  4. Wanneer de mangoroom is opgesteven: werk elk potje af met aardbei en geroosterde kokos.

Smakelijk!

Geef een reactie