Bik Exotique!

Gulai Cumi Isi Tahu

Oftewel Indonesische inktviscurry (met tofuvulling!)

Dit is een “lichtjes” aangepaste versie van het origineel (dat hier te vinden is), aangezien een aantal ingrediënten nogal moeilijk te vinden waren in Landen City en omstreken. Geen zorgen; het resultaat is nog steeds de moeite!

INGREDIËNTEN

  • 500g (hele) inktvis, schoongemaakt en besprenkeld met limoensap (Zoals te zien is op de foto’s, had ik nog een verzameling babyinktvis in de diepvries liggen. Prutswerk eerste klas, dus bij voorkeur toch maar voor de grotere variant gaan als het kan!)
  • 1 blok tofu, geprakt met een vork
  • 1el tamarindepasta (verkrijgbaar bij de Aziaat)
  • 4 kaffir limoenblaadjes (idem — Verse indien mogelijk; anders gedroogde)
  • 1 stengel citroengras (gekneusd met een lepel)
  • 1 lente-ui, fijn gesneden
  • 1 blik kokosmelk
  • noedels (gekookt volgens de instructies — om erbij te serveren)

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: