Gaffelgadgets!

(Online) Christmas Shopping @ Lakeland

Gisteren trokken Mrs Pomegranate en ik een dagje naar Canterbury om er de kerstsfeer op te snuiven. We begonnen met een bezoek aan Canterbury Cathedral (featuring een semi-demonische baby Jesus in de kerststal), zagen St Nicholas (zonder Zwarte Pieten, nvdr) zijn intrede doen in de stad, verkenden het historisch erfgoed en deden mee aan de obligate Christmas shopping. Geoffrey Chaucer doet u de groeten, trouwens.

On to business: laat er nu — geheel toevallig uiteraard — een Lakeland in Canterbury zijn, één van mijn favoriete kookketens op Britse bodem. Ik heb me al bij al sterk kunnen bedwingen en ging er buiten met slechts 2 aankopen: wat kruiden voor pulled pork (sinds kort ook aan een opmars bezig in België dankzij de resem foodtruckfestivals die des zomers opduiken, maar in het VK al vééééél langer populair) en Christmas spice chutney, want… ja… Christmas he.

Recensie volgt! 😉

Uiteraard kan je bij Lakeland terecht voor heel wat meer. Een top-10 (in willekeurige volgorde) van mijn persoonlijke favorieten voor in uw anglofiele keuken:

10. Overnight oats mug (£7,99 oftewel €9,5)

http://lakelandcamel.scene7.com/is/image/LakelandCamel/45269_1?$800$

Ideaal voor wie nooit kan onthouden welke hoeveelheden hij nodig heeft bij zijn havermoutpap. No more! Stippellijntjes duiden aan wat erin moet en hoeveel. En voor wie ’s morgens geen tijd heeft om te ontbijten: een handige schroefdop om alles mee te nemen!

Gelijkaardig: cake in a mug = een minichocoladecake in 3 minuten!

9. Aanpasbare koekjesstempel (£9,99 oftewel €12)

Customisable Cookie Stamp

Creëer elke boodschap die je wilt met deze aanpasbare koekjesstempel. Alle cijfers en letter kunnen worden verschoven en vervangen. Afwassen lijkt me minder aangenaam.

8. Zelf-begietende kruidenpot (£14,99 oftewel €17,90)

Dankzij het viltkussentje in deze pot blijft elke plant maar liefst 3 maanden gehydrateerd zonder ernaar om te kijken. (4 extra kussentjes inbegrepen)

7. Drie zotte zaksluiters (£3,49 oftewel €4,15)

Want het hoeven niet altijd elastiekjes of gewone clips te zijn, toch?

6. English Breakfast Pan (£49,98 oftewel €59,5)

Britse humor in kookvorm. Geweldig! Wie droomt van een Engels ontbijt maar geen verschillende pannen wil vuil maken, is bij deze gerustgesteld. Met de Master Pan zit je hele ontbijt in één pan. Wel nog een theepot nodig!

5. 2 mini-pievormen (£9,99 oftewel €12)

A touch of British elegance nodig in uw keuken? Dan gaan we toch voluit voor deze twee rustieke pievormen. Want wat is er beter dan een lekkere pie? Twee natuurlijk! I’ll have the steak and kidney, please.

4. Harry Potter-beker (£8,99 oftewel €10,75)

Enkel geschikt voor de hardcore-fans. Deze beker verandert van uitzicht als je er warme dranken in giet.

Ook Star Wars-fans komen aan hun trekken bij Lakeland, trouwens:

Star Wars™ Chewbacca MugStar Wars™ Chewbacca Mug

Gniffel. (Wookiee Cookies-beker, aan £14,99 oftewel €17,90)

3. Batman-eierdop + uitsteekvorm (£6,99 oftewel €8,35)

Ge-wel-dig. Had ik deze zien liggen in de winkel zaterdag…

2. The Smoking Gun (£62,95 oftewel €75)

Voor wie zijn/haar dampkap extra werk wil geven. 😉

1. Mini Morsel Set (£17,99 oftewel €21,5)

Dé bakvorm voor één van dé kerstklassiekers in het VK: mince pies!

Afbeeldingsresultaat voor mince pies

De vulling is in zowat elke kookwinkel op Brits grondgebied verkrijgbaar. Uiteraard ben ik zelf ook met een pot gaan lopen in Sainbury’s.

mincemeat

Mmmmmmmmmmm!

 

BONUS: NORTHERN LIGHTS DENAPPELS (£10,99 oftewel €13)

Hiervoor alleen al wou ik dat we in Landen City een open haard hadden. Dankzij deze denappels met een speciale coating veranderen de vlammen van kleur. Al jaar en dag een klassieker bij Lakeland en bijgevolg snel uitverkocht. Heel wat Britse kinderen sturen hun brief naar de kerstman op via het “magische” haardvuur bij oma en opa! Sowieso aanwezig in ons volgende stulpje!

 

Wie iets wil bestellen bij Lakeland vanuit België, kan voor zijn/haar kerstinkopen terecht in hun webshop tot en met 16 december (’s middags). Verzendingskosten voor België zijn £7,50 (€9).

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: