
Spirelli spiraalsnijder, feat. “Vlindonesische” groentjes
Driewerf hoera! De Sint bracht nieuw speelgoed voor in de keuken ten huize Plofknook: een Spirelli spiraalsnijder van Gefu. Heel even waande ik mij weer in Booienhoven, alwaar ik menig jaar geleden als Speelclubber begon aan een langdurige Chirocarrière. Daar kreeg ik in de loop der jaren wel eens op de opdracht om de langste appelschil tevoorschijn te toveren. Als ik toen een Spirelli had gehad…
Qua gebruik spreekt een spiraalsnijder voor zich: men neme een wortel/courgette/… en prikke deze op de metalen pinnen. Vervolgens draaie men erop los.
Behalve mooie groentesliertjes (in twee verschillende diktes) levert de Spirelli ook bijzonder ogende restjes op. Wat dacht u van mijn gedeconstrueerde wortel misschien?
Als bijgerecht voor mijn alom begeerde Balinese kippenvleugels kon ik uiteraard niet anders dan spiralizen. Het werden Vlindonesische groentjes, iets minder oosterse groentjes (wortel en courgette) met een Indonesische kruidenpasta en kokos (dezelfde als voor de sayur urab van de bebek betutu, trouwens).
INGREDIËNTEN
- 1 grote, dikke wortel
- 1 courgette
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalotten, grof gehakt
- 1 kleine chilipeper, zonder zaadjes
- 1tl zout
- 1 stengel citroengras, in kleine stukken gesneden
- 2el pindaolie
- 40g geraspte kokos, gemengd met enkele eetlepels warm water
WERKWIJZE
- “Spiralizeer” de wortel en courgette.
- Maak in een grote vijzel/kleine mixer een kruidenpasta met knoflook, sjalotten, chilipeper, zout en citroengras.
- Verhit 1el olie in een wok en bak de groentjes beetgaar (5 à 7 minuten). Haal ze uit de wok en houd apart.
- Verhit de andere eetlepel olie en voeg de kruidenpasta toe. Bak enkele minuten.
- Voeg vervolgens de groentjes en kokosnoot toe. Meng alles goed. Bak nog enkele minuten. Mjam!
De Spirelli is o.a. verkrijgbaar via bol.com. Richtprijs: €20 à €25.


4 reacties
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: