
Curry in a hurry
Op Blue Monday zetten we ten huize Plofknook in op de Indische keuken, die zich met haar dhals en curry’s perfect leent voor een portie comfort food. Dit is een eigen recept, gemaakt met restjes uit de koelkast en diepvries op een vrijdagavond (wanneer het al eens snel moet gaan, nietwaar?). Hoera!
INGREDIËNTEN (voor 3 à 4 personen, met dhal erbij)
- 150g spinazie
- 400g krielaardappelen, in schijfjes van 1 cm gesneden
- 150g kerstomaatjes
- 250g gepelde scampi (diepvries — Je hoeft ze zelfs niet te ontdooien.)
- 3 kleine sjalotten, fijngesnipperd
- 3 dikke tenen knoflook, fijngesneden
- 200g paprika, in kleine reepjes gesneden
- 1 peper (zonder zaadjes), fijngesneden
- 1 blik kokosmelk
- 1 el komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 1/2 el kaneel
- 1/2 el kurkuma
- 1 el tamarinde
- 1 tl zout
- 2 el koolzaadolie
- 4 el gemalen kokosnoot
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een grote kookpot samen met het komijnzaad, korianderzaad, de kaneel en de kurkuma. Bak 2 minuten aan tot de komijn en koriander hun geur afgeven.
- Voeg de sjalot, look, peper en paprika toe. Bak 3 minuten.
- Voeg de spinazieblaadjes toe, doe een deksel op de kookpot en stoof 1 minuut.
- Voeg de aardappelen, kerstomaatjes, kokosmelk, tamarinde en het zout toe. Breng alles bijna aan de kook, zet het vuur op laag, doe een deksel op de kookpot en laat een kwartier sudderen.
- Neem het deksel van de kookpot en laat 10 minuten verder sudderen.
- Voeg de scampi toe en laat nog 5 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
- Roer de gemalen kokosnoot door de curry.
Lekker met wat dhal erbij, maar ook gewoon op zich. Wie ooit ergens lactosevrije naan tegenkomt, geef gerust een seintje!

