
Pittige tomatensoep
Van deze soep krijgen jullie het sowieso een paar graden warmer! 😉 Wie het liever minder pittig houdt, laat gewoon het pepertje weg.
INGREDIËNTEN (6 personen)
- 100g gele kerstomaten
- 200g rode kerstomaten
- 3 rijpe trostomaten, gehalveerd
- 2 + 2 el olijfolie
- 1 flinke el geroosterd paprikapoeder
- 2 wortelen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 250ml passata
- 1 kleine chilipeper, doormidden gesneden of 1/2 lange rode chilipeper, doormidden gesneden (met zaadjes)
- 40g verse basilicum (stengels en al), fijngehakt
- 40g verse krulpeterselie, fijngehakt
- peper en zout
- 1,5 l kippenbouillon
- Volle LV room (Dilea) (indien gewenst)
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 190° (hetelucht)/210° (conventioneel).
- Doe alle tomaten in een braadslede en besprenkel met peper, zout, geroosterd paprikapoeder en 2 el olijfolie. Bak 45 minuten in de oven.
- Snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel in plakjes.
- Verhit de 2 resterende eetlepels olijfolie in een kookpot. Bak de ui en knoflook tot ze beginnen te verkleuren. Doe vervolgens de wortel erbij en bak nog 1 minuut.
- Voeg de passata, chilipeper en bouillon toe.
- Breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens op laag en laat 20 minuten pruttelen.
- Zodra de tomaten klaar zijn, gaan ze mee de kookpot in, samen met de basilicum en peterselie. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.
- Meng tot een gladde soep met een staafmixer. Werk af met een scheutje room indien gewenst. (Ik deed het eerlijk gezegd voor de foto. 😉 )
Extra romantische toets nodig?
Maak dan een tomatenhartje voor op de soep. 😉 Hiervoor heb je wel van die lange kerstomaatjes nodig. De foto dateert van Valentijn 2014, onze eerste!

