Bik Exotique!,  Bik Romantique!

Churrasco de Curaçao

Valentijn zonder hartjes. Allez. Dat kan toch niet? Voor de culinaire ontdekkingsreizigers onder ons daarom deze kippenhartspiesjes uit Latijns-Amerika! Van een hartig hapje gesproken…

INGREDIËNTEN (voor 8 spiesjes)

 • 400g kippenhartjes
 • 3 tenen knoflook
 • 3 el citroensap
 • 1 + 1 à 2 el olijfolie
 • 1 tl zeezout
 • 120ml heet (maar niet kokend) water

WERKWIJZE

 1. Doe 8 platte houten spiesjes in een kom met water en zet er een gewicht op (bijvoorbeeld een serveerring) zodat ze helemaal onder water staan. Laat ze zo lang mogelijk onder water. Natte stokjes branden minder aan bij het bakken op de grillpan. (Bij mij was het waterbad iets te kort, zoals je ziet op de foto.)
 2. Maak de kippenhartjes schoon: snijd het overtollig vet eraf, samen met eventuele uitstekende aorta’s. Ter vergelijking: oorspronkelijke versie en schoongemaakte:

  Wel even meegeven dat je dit niet bij alle harten hoeft te doen. Doorgaans zijn ze al goed schoongemaakt.

 3. Was de hartjes en laat ze uitlekken.
 4. Maak ondertussen de marinade: snijd de teentjes knoflook in plakjes en doe ze samen met het zout in een vijzel. Stamp fijn tot je een gladde knoflookpasta hebt.
 5. Doe de knoflookpasta in een middelgrote kom en voeg de olie, het citroensap en het water toe. Meng goed en laat afkoelen.
 6. Voeg de kippenhartjes toe en laat ze minstens 1 uur marineren.
 7. Rijg de hartjes aan de spiesjes en laat nog eens 15 minuten marineren.
 8. Verhit 1 à 2 el olie in een grillpan. Bak de spiesjes 5 minuten aan elke kant. Bedruip ze tijdens het bakken geregeld met de marinade. Zo blijven ze zacht.

Mrs Pomegranate kon ik hier helaas niet mee bekoren. Onze goede (maar geheel anonieme) vriendin I. gelukkig wel:

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: