
Romanescosoep met waterkers, pancetta en sumak
Heerlijk fluweelzacht wintersoepje met een frisse toets in de vorm van sumak. Het (eigen) recept is voor 10 personen, maar je kunt deze soep perfect invriezen of de hoeveelheden gewoon halveren.
INGREDIËNTEN (10 personen)
- 2x romanesco, grof in roosjes gesneden (Ik gebruik enkel het onderste gedeelte van de stam en het loof niet. De rest van de stam mag er gerust bij.)
- 2 grote ajuinen, gesnipperd
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 2 busseltjes waterkers (enkele takjes apart houden voor afwerking)
- 1 el gedroogde tijm
- 5 tl sumak
- 2 l kippenbouillon/groentebouillon
- 3 el koolzaadolie
- 10 sneetjes pancetta (rauw of kort aangebakken, in reepjes gesneden)
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een grote(!) soepkookpot. Fruit de ui en knoflook (3 minuten).
- Voeg de gesneden romanesco en tijm toe. Bak 1 minuut mee.
- Doe de bouillon in de kookpot en breng aan de kook.
- Zet het vuur op laag en laat 20 minuten pruttelen.
- Voeg de waterkers toe en laat 2 minuten mee pruttelen.
- Haal 10 roosjes romanesco uit de soep. De rest van de soep mix je glad met een staafmixer.
- Dresseer elk bord soep met wat apart gehouden waterkers, een roosje romanesco en enkele reepjes pancetta.
- Besprenkel elk bord met een halve theelepel sumak. (Natuurlijk vergeten op de foto. 😉 )

