
Stuffz hamburgerpers feat. gevulde burgers
Soms een beetje onhandig toch, zo’n hamburger. Stukken sla, tomaat of ander lekkers glijden tussen je broodje uit; het vlees blijft niet zitten en voor je het weet, ligt je bord vol met hamburgerinhoud. No more! Enfin, dat moeten ze bij Stuffz gedacht hebben, waar ze op de proppen kwamen met een speciale hamburgerpers voor het maken van gevulde hamburgers:
Die werkt heel eenvoudig. Je stopt 150g gehakt in de pers, sluit hem goed af en drukt alles aan. Proficiat! Je hebt een saaie, doodnormale hamburger. Maar wacht! Een korte draai aan het handvat onthult dat de middenste pers verder naar beneden kan, waardoor je een holte maakt in je burger:
En een holte, die wacht om gevuld te worden natuurlijk! Enthousiast als we zijn, bedachten we enkele varianten.
- Runds-/varkensburger met jalapeñopeperschijfjes, gebakken ontbijtspek, LV Emmentaler (Dilea) en chipotle hot sauce
- Runds-/varkensburger met zelfgemaakte pesto (zie recept Quinoaburgers), zongedroogde kerstomaten (of als alternatief: kippenburger met pesto, kerstomaten en LV Emmentaler)
f:
- Gado-gadoburger (kippengehakt, 2 eetlepels satésaus (Albert Heijn), sojascheuten en 1tl sambal oelek — nadien wel nog afwerken met gefrituurde ajuintjes voor dé Indonesische toets)
Zodra je burger gevuld is, neem je nog 60g gehakt en verdeel je het over de onderkant van de open pers:
Sluiten die handel en nog een keer goed aandrukken, zodat je burger een mooi dekseltje heeft. 40 minuten in een voorverwarmde oven (200°); 1x draaien tussendoor. Een broodje en klaar!
De vulling blijft (met uitzondering van een klein beetje lekkage hier en daar) mooi in de burger, tot je je tanden (of een mes) erin zet. Aanschouw het goddelijke moment waarop ik mijn Italiaanse pestokipburger doormidden sneed:
Eén opmerking wat de broodjes betreft: ga voor de grote versie indien mogelijk. De burgers zijn… goed geproportioneerd. 😉
Mrs Pomegranate kijkt alvast uit naar de volgende burgeravond!

