
Indische kippenmaagjes met khichdi
Don’t knock it till you’ve tried it!
INGREDIËNTEN (4 personen)
Voor de maagjes:
- 500g kippenmaagjes, grondig gewassen
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1 tl tandooripoeder (hetzij gekocht in de winkel — verkrijgbaar bij Carrefour o.a. — of zelf gemaakt: 1 tl elk gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, paprika, kurkuma, zout en cayennepeper)
- 1/2 tl zout
- 1 tl Worcestershiresaus
- 2 el sweet chilli
- 1 klein teentje knoflook, geraspt
- 1 cm gember, geraspt
- 2 el plantaardige olie
- 500 ml water met een half bouillonblokje
Voor de khichdi:
- 125g gele linzen
- 125g rijst
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 1 middelgrote tomaat, grof gehakt
- 1 kleine groene peper, fijngehakt
- 1 cm gember, geraspt
- 1 tl komijnzaad
- 1/4 tl kurkuma
- een snuifje asafoetida (of uienpoeder/knoflookpoeder)
- 1 liter groentebouillon
- 2 el plantaardige olie
WERKWIJZE
- Begin met de voorbereiding van de khichdi: was de rijst en linzen grondig en laat ze vervolgens een half uur weken in een kom met water.
- Doe de kippenmaagjes in een mengkom samen met alle ingrediënten behalve de olie en het water. Meng het geheel goed en laat ze een kwartier rusten.
- Verhit de olie in een kookpot. Voeg de gemarineerde maagjes toe en bak ze 5 minuten.
- Voeg het water toe, zet het deksel op de kookpot en laat 1 uur pruttelen op een zacht vuur.
- Maak ondertussen de khichdi. Verhit de olie in een kleine kookpot op middelhoog vuur en voeg het komijnzaad toe.
- Wanneer het komijnzaad begint te ploffen (Plofknookmomentje!) voeg je de ui toe. Bak tot de ui doorzichtig begint te worden. Ze hoeft niet gebruind te worden.
- Voeg vervolgens de tomaat, groene peper, gember, kurkuma en asafoetida toe. Roerbak alles tot de tomaat zacht begint te worden.
- Giet de rijst en linzen af en voeg ze toe, samen met de groentebouillon.
- Wanneer alles begint te sudderen, zet je het vuur op laag en laat je het 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Af en toe roeren. Vooral naar het einde van de kooktijd toe geregeld kijken, zodat de bodem niet aanbrandt.
- Serveer de khichdi met de maagjes erbovenop.

