
Gemarineerde tempeh met noedels
Eentje voor tussendoor. Mrs Pomegranate vond deze versie stiekem beter dan mijn gekoesterde recept voor tempeh kering manis pedas (De schande!). Weinig werk, veel smaak.
INGREDIËNTEN (2 personen)
- 1 blok tempeh (400g)
- 2 rode uien, in fijne ringen gesneden
- 4 tenen knoflook, geperst
- 100ml sojasaus
- 60g palmsuiker, geraspt
- zeste van 1 limoen
- 3 el sesamzaadjes
- 1 tl sambal oelek
- 1 el arachideolie
- 300g verse noedels (bv. woknoedels Colruyt, maar er zijn er véééééél betere)
WERKWIJZE
- Snijd de tempeh in blokjes van een dikke centimeter.
- Meng de ingrediënten voor de marinade (lees: alles behalve de tempeh). Doe de tempeh erbij en meng goed. Doe vervolgens het hele zootje in een grote diepvrieszak, bind deze dicht en stop ‘m een half uur in de koelkast.
- Bekleed een ovenbakplaat met zilverpapier en bestrijk met de olie. Verwarm de oven voor op 175° (hetelucht)/185° (conventioneel).
- Kieper de inhoud van de diepvrieszak uit op de bakplaat en zorg ervoor dat de plakjes tempeh apart liggen.
- Bak de tempeh 15 minuten, draai de plakjes om en bak ze nog eens 15 minuten.
- Kook tijdens het laatste kwartier de noedels volgens de instructies.
Smakelijk!

