
Mojito op z’n Thais
INGREDIËNTEN (4 cocktails)
- 300ml witte rum (er mogen verschillende soorten gemengd worden, zolang het maar witte rum is)
- 100ml citroengrasssiroop (zie onderaan*)
- 100ml vers geperst citroensap
- 500g crushed ice
- 5 + 20 grote Thaise basilicumblaadjes (sweet basil)
Voor de citroengrassiroop:
- 4 stengels citroengras
- 180ml water
- 200g suiker
WERKWIJZE
- VOORAF: Bereid de citroengrassiroop: snijd de uiteinden van de citroengrasstengels af en kneus ze met een groot mes/houten lepel. Gekneusde citroengrasstengels geven hun smaak beter af. Doe de stengels samen met het water en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur op laag en laat 5 minuten pruttelen (af en toe roeren). Neem van het vuur af en laat afkoelen. Zorg ervoor dat de stengels citroengras goed onder staan voor maximale smaak. (Je hebt siroop over aan het einde van dit recept, maar dan maak je toch gewoon nog een paar cocktails? 😉 Je kunt de siroop afgedekt enkele dagen in de koelkast bewaren.)
- Snijd 20 basilicumblaadjes in reepjes en verdeel ze over vier longdrinkglazen.
- Doe de rum, 100ml van de citroengrassiroop, het citroensap, crushed ice en 5 Thaise basilicumblaadjes in een blender. Mixen die handel. Laat het schuim wegtrekken en schenk de cocktail in de glazen.
Bottoms up!

