
Pad See Ew
Een Thais wokgerecht met kip, rijstnoedels en Chinese broccoli (kailan), voor wie eens iets anders wilt dan paksoi. 😉
INGREDIËNTEN (voor 5 à 6 personen)
- 400g brede rijstnoedels
- 2 el arachideolie
- 4 teentjes knoflook, gepeld
- 500g kippenvlees (bv. kippendijen; zonder been), in hapklare stukken gesneden
- 2 eieren
- 250 à 350g kailan (Chinese broccoli, verkrijgbaar bij de Aziaat. Ik koop de mijne doorgaans in Circle, Leuven.), stelen en bladeren gescheiden + stelen in kleine reepjes gesneden
Voor de saus:
- 4 el donkere sojasaus (dark soy)
- 4 el oestersaus
- 4 tl gewone sojasaus
- 4 tl azijn
- 4 tl suiker
- 4 el water
WERKWIJZE
- Bereid de noedels volgens de richtlijnen op de verpakking en houd apart.
- Doe alle ingrediënten voor de saus samen in een kom.
- Doe de olie in een wok en pers de teentjes knoflook rechtstreeks in de olie terwijl ze opwarmt (hoog vuur).
- Wanneer knoflook goudbruin begint te kleuren, voeg je de stukjes kip en de steeltjes van de kailan toe. Roerbak tot de kip niet meer roze is (ze hoeft nog niet helemaal gaar te zijn).
- Doe de kip en kailansteeltjes naar de rand van de wok en breek de eieren in het midden over de wok. Roerbakken die handel!
- Voeg de noedels, kailanbladeren en saus toe. Meng alles goed, zodat de saus mooi verdeeld is. Roerbak tot de kailanbladeren slap beginnen te worden.

