
Mangopudding
Eerste Thais dessert in de aanbieding: mango/kokospudding met passievrucht! Eenvoudig, weinig werk en makkelijk op voorhand te maken. Wat wil een mens nog meer?
INGREDIËNTEN (4 personen — grote portie of 8 personen — kleine portie)
- vruchtvlees van 2 rijpe mango’s
- 1 blik kokosmelk (geen lightversie)
- 2 el suiker
- 2 passievruchten
- evt. enkele longanvruchten (in blik en vers verkrijgbaar bij de meeste Aziaten)
WERKWIJZE
- Doe het vruchtvlees van de mango’s in een hakmolen en mix tot je een gladde mangopuree hebt.
- Meng de mangopuree in een kom met de kokosmelk en suiker. Giet het mengsel in 4 (of 8) potjes/kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
- Net voor het serveren de passievruchten erboven uitknijpen en evt. afwerken met een longan. (Ook erg lekker met limoenjelly!)

