
Pandanjelly
De afsluiter in onze reeks Thaise gerechtjes! Een unieke maar “acquired taste”. Persoonlijk ben ik geen grote fan, maar ieder z’n smaak… š
INGREDIĆNTEN
- 250ml + 250ml water
- 125g suiker
- 5 pandanbladeren, grof gehakt
- 3 gelatineblaadjes
WERKWIJZE
- Laat de gelatineblaadjes 5 Ć 10 minuten weken in koud water.
- Doe de pandanbladeren en 250ml water in een blender/hakmolen en mixen maar. Zeef door een theedoek, zodat je enkel pandansap overhoudt (Ruikt echt naar gemaaid gras, vind ik. Niet appetijtelijk.)
- Doe het pandansap, de rest van het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur.
- Haal de gelatineblaadjes uit het water, pers het overtollige vocht eruit en voeg ze toe aan het pandanmengsel. Roer totdat de gelatine is opgelost.
- Verdeel de pandanjelly-to-be over kleine glaasjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast. Werk de glaasjes de volgende dag af met enkele gesneden sprieten pandanblad.

